Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 01:34

Аеродром у Хамбургу затворен, мушкарац возилом пробио ограду, полиција води преговаре

Аеродром у Хамбургу је затворен пошто је наоружани мушкарац, са дететом, возилом пробио ограду аеродрома. Његова супруга је алармирала полицију, која преговара са мушкарцем.
Како наводи немачки лист Зидојче цајтунг, непознати мушкарац је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << возећи ''ауди'' без регистарских ознака пробио безбедносну баријеру на северној капији аеродрома у Хамбургу, и налетео на платформу.

Према речима портпарола полиције Томаса Гилберта, мушкарац је из аутомобила избацио два Молотовљева коктела и неколико пута запуцао у ваздух.
Полиција преговара са починиоцем на турском језику, наводи Зидојче цајтунг
"Успоставили смо контакт са починиоцем, тенутно радимо на преузимању ситуације са таоцима", рекли су из полиције.
Непосредно пре него што су снаге безбедности приметиле нападача на аеродрому, његова супруга је алармирала полицију наводећи да њен муж јури на аеродром са четворогодишњим дететом.
Полиција претпоставља да случај укључује спор око старатељства.
Ваздушни саобраћај је одмах обустављен, а на место догађаја је стигао већи број полицајаца.
Полиција је такође обавестила преко друштвених мрежа грађане да је у току операција са потенцијалном "талачком кризом".
Портпаролка аеродрома је рекла је да 27 летова обухваћено.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.