Izvor: RTS, 03.Nov.2023, 16:41

Привредник донирао ормариће предшколској установи

Донација привредника из Босилеграда предшколској установи у Параћину вредна је пола милиона динара. Донатор је најавио да ће направити и нове креветиће за децу.
Нове гардеробне ормариће у веселим бојама малишани су одмах приметили. Kао и сва >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << деца воле када је нешто ново у простору где проводе велики део дана. Стефан Kостов, власник фабрике намештаја из Босилеграда, нерадо стаје пред камеру. Желео је, каже, да учини нешто добро и радују га дечји осмеси.

„Параћин сам одабрао зато што ми послујемо овде већ седам пуних година и ми смо задовољни као послодавци овде. Грађани су задовољни и онда сам ја одлучио да то донирам у овом граду. Нека буде и град задовољан и људи нека буду и деца, деца су наша будућност", објашњава Стефан Костов.
„Вртић је добио неку тотално нову шему после оних старијих ствари што су избачене. Сад је ово нешто баш лепо за њих, њихов кутак", каже Јелена Јовановић, мајка два детета.
„Мењају се неке старе ствари, а донатори који помажу у томе сматрам да су јако битни и да није просто ни могуће да све буде одједном замењено. Постоје добри људи који су спремни да издвоје своја лична средства и да их определе за ту једну лепу и племениту намену", наводи Милош Трандафиловић отац једног предшколца.
У предшколској установи „Бамби" кажу да поједини родитељи радо нуде помоћ посебно у куповини материјала за рад и организацији активности за децу. Овако велики дародавци у намештају ипак су ретки.
„Могу Вам рећи да је ово највећа донација коју смо до сада добили и заиста је велико задовољство родитеља и деце, нарочито из разлога што су претходни гардеробни ормарићи били старог дизајна из 80-тих година тако да је у објекат унета једна ведрина и шаренило боја које је недостајало", сматра директорка ПУ „Бамби" Тамара Јеремић Тодоровић.
„Ја се осећам пресрећно кад донирам другим људима неке ствари. Мени то ништа не значи, а њих чини јако срећним", објашњава власник фабрике намештаја Стефан Костов.
Обилазећи објекат и просторије у којима деца бораве привредник из Босилеграда најавио је нову донацију. После гардеробних ормара направиће и нове креветиће за децу.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.