Izvor: RTS, 28.Okt.2023, 08:51

Ноћас почиње зимско рачунање времена – часовнике померамо сат уназад

Летње рачунање времена завршава се ноћас, у три сата ујутру, померањем часовника за један сат уназад. Тиме почиње зимско рачунање времена.
Како је саопштила Дирекција за мере и драгоцене метале, у недељу, 29. октобра, време ће се у три сата ујутру >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рачунати као два сата.
Европска унија најавила је пре неколико година да ће укинути летње и зимско рачунање времена и усвојити јединствено, али се то још није догодило.
На зимско рачунање времена прелази се сваког последњег викенда у октобру у ноћи између суботе и недеље, док се на летње прелази последње недеље у марту када се време помера један час унапред.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.