Izvor: RTS, 27.Okt.2023, 19:13

Притвор Хрвату осумњиченом за изазивање националне мржње – вређао пролазнике на аеродрому "Никола Тесла" и лекаре ВМА

Виши суд у Београду одредио је притвор држављанину Хрватске Д. Х. Т. (21) који је у ноћи између среде и четвртка, у алкохолисаном стању, најпре галамио и вређао пролазнике на аеродрому "Никола Тесла", а потом на националној основи грубо вређао војна лица са Војномедицинске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << академије (ВМА).
Притвор му је одређен због опасности од бекства, речено је Танугу у том суду.
На ову одлуку одбрана има право да уложи жалбу. Раније данас осумњичени се на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранио да се не сећа ничега јер је био пијан.
Д. Х. Т. се на терет ставља кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.
Према кривичној пријави полицијске станице Сурчин, Д. Х. Т. је најпре јуче око 1.20 испред главне зграде на аеродрому "Никола Тесла" у видно алкохолисаном стању галамио, испуштао неартикулисане гласове, бацао се и ваљао по тротоару и вређао пролазнике.
Због кршења Закона о јавном реду и миру, приведен је у сурчинску полицијску станицу, одакле је због велике алкохолисаности пребачен на ВМА, на одељење за токсикологију, где му је установљено да има 1,75 промила алкохола у крви.
Приликом пружања лекарске помоћи, Д. Х. Т. се претећи и увредљиво обратио присутним војним, униформисаним лицима, псујући им мајку српску, уз то псујући српски народ и државу Србију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.