Izvor: RTS, 26.Okt.2023, 05:42

Генералштаб Украјине: Руси нападају, најжешће борбе у правцу Маринке; Москва одржала вежбе за одбијање нуклеарног напада

Рат у Украјини – 610. дан. Руске снаге нападају на готово свим деловима фронта, а у протекла 24 сата најжешће борбе су вођене у правцу Маринке, где су украјинске трупе одбиле више од 20 напада, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине. Москва оптужује Кијев за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << напад на Белгородску област на коју је, тврде, испаљено 180 пројектила. У Русији тестирано извођење интензивног нуклеарног напада - као одговор на нуклеарни напад противника.
Јучерашњи дан рата у Украјини обележило је руско гранатирање подручја код нуклеарне електране Хмељницки. Како су саопштиле украјинске власти, у том нападу је 20 особа повређено, а два града остала су без струје због оштећених далековода.
Такође, локалне власти тврде да су руске снаге за 24 сата извеле 35 ваздушних напада на Херсонску област. У једном од њих је, како наводе, погођена кућа у стамбеном делу Берислава, при чему је погинуо 42-годишњи мушкарац.
Раније ове недеље, локалне власти донеле су одлуку о обавезној евакуацији породица са децом из три округа Херсонске области због бомбашких напада који су у току. Власти су саопштиле да 802 деце и њихове породице из 23 насеља морају бити евакуисане.
С друге стране, локалне власти Белгородске области оптужиле су Украјину за напад, навевши да је на ту област испаљено 180 пројектила за 24 сата.
Највише је, како наводи губернатор Вјачеслав Гладков, погођено село Красни Хутор, где је, тврди, испаљено и десетак хитаца из снајперске пушке.
Руско министарство одбране саопштило је да је уништило две ракете "атакамс" и друго оружје америчке производње, као и два украјинска ловца и један јуришни авион.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обишао је положаје руских снага на јужнодоњецком правцу, како би утврдио ниво спремности за деловање у зимском периоду, саопштило је Министарство одбране.
У међувремену, у Русији су одржане вежбе руских стратешких снага за обуздавање, под командом председника Владимира Путина.
Из Кремља је саопштено да је успешно тестирано извођење интензивног нуклеарног напада као одговор на нуклеарни напад противника са копна, мора и из ваздуха.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.