Izvor: RTS, 25.Okt.2023, 16:19

Забрана функционерске кампање се продужава на месец дана

На скупштинском Одбору за културу и информисање једногласно је прихваћен амандман на предложени закон о јавном информисању и медијима којим се забрана функционерске кампање продужава на месец дана.
Амандман је званично предложио посланик Српске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << напредне странке Небојша Бакарец, који је објаснио да је то препорука Мисије ОЕБС-а, односно ОДИХР-а.
Како је прецизирао, медији 30 дана пре гласања не могу да извештавају о отварању инфраструктурних радова, ако на тим скуповима учествују функционери који су кандидати за председника, посланике и одборнике.
У Скупштини Србије у току је расправа по амандманима на Предлог закона о јавном информисању и медијима, а о предложеном амандману посланици ће се изјаснити у дану за гласање.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.