Izvor: RTS, 24.Okt.2023, 12:22

Златан Елек нови председник Српске листе

На Изборној скупштини у Косовској Митровици за председника Српске листе изабран је проф. др Златан Елек. Изгласано је и пет потпредседника, као и чланови Председништва. Српска листа ће и у наредном периоду бити стожер око кога ће се окупљати српски народ на Косову >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Метохији, поручује Елек.
Проф. др Златан Елек, директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица и ванредни професор Медицинског факултета у том граду, једногласно је изабран за новог председника Српске листе уместо досадашњег председника Горана Ракића.
Елек је изразио захвалност делегатима Српске листе на подршци, поверењу и части која му је указана.
Уједно је захвалио и претходном руководству Српске листе на залагању које су показали у борби за интересе српског народа у изузетно сложеним околностима, саопштено је из Српске листе.
Елек је, како се наводи, поручио да ће Српска листа и у наредном периоду бити стожер око кога ће се окупљати српски народ на Косову и Метохији, као и да ће све важне политичке одлуке увек доносити у координацији са званичним Београдом, а у интересу читавог српског народа чувајући преко потребно јединство.
Изабрано пет потпредседника и Председништво На изборној седници Српске листе, у седишту странке, на којој је бирано руководство, изабрано је и пет потпредседника.
Нови потпредседници су бивши председник Општине Звечан и заменик директора КБЦ Косовска Митровица, спец. др Драгиша Миловић, председник Општине Штрпце Далибор Јевтић, директорка Студентског центра Драгана Антонијевић, деканица Економског факултета, проф др. Тања Вујовић и председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Иван Запорожац.
За чланове Председништва Српске листе изабрани су Гордана Савић, Срђан Поповић, Срђан Вуловић, Немања Бишевац, Славко Симић, Иван Тодосијевић, Верица Ћеранић, Синиша Лазић, Саша Милошевић.
Портпарол Српске листе биће Игор Симић.
Након избора новог руководства, бивши председник Горан Ракић је кратко изјавио да ће Српска листа одржавати јединство и да ће бити на релацији са Београдом.
Према његовим речима, одлуке ће се доносити у складу са ситуацијом на терену, у зависности од тога како се она развија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.