Izvor: RTS, 24.Okt.2023, 11:19

Судар два брода код немачке обале – неколико особа се води као нестало

Неколико особа се води као нестало након што су се два теретна брода сударила у близини немачког обале у Северном мору, саопштила је у уторак централна Команда за поморске ванредне ситуације, а преноси Ројтерс.
Бродови су се сударили у раним јутарњим >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сатима око 22 километра југозападно од немачког острва Хелголанд. 

Брод "Верити", који је пловио под британском заставом, очигледно је потонуо, а у саопштењу Командног центра за ванредне ситуације наведено је да је једна особа спашена из воде и да јој је указана медицинска помоћ, пише Ројтерс
Наведено је да спасиоци трагају за још неколико особа.
Операција спасавања укључује спасилачку крстарицу, полицијске чамце, сензорску летелицу и хеликоптер.  
Истиче се да је "Верити" испловио из Бремена у Немачкој ка енглеској луци Имингем.
Са друге стране, брод "Полисеј", који је пловио под заставом Бахама, остао је на површини. На палуби брода се налази 22 особе. Пловио је од луке у Хамбургу до шпанског града Ла Коруња. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.