Гранатирана америчка база која контролише нафтна поља на истоку Сирије

Izvor: 011vodič.com, 19.Avg.2020, 08:41

Гранатирана америчка база која контролише нафтна поља на истоку Сирије

Терористи Национални фронт за ослобођење (Фото: Твитер)



Неколико ракета је пало на територију америчке војне базе на северу провинције Дејр ел Зор у Сирији.
Како јавља агенција САНА, ракетирана је база која се налази у подручју где се налази нафтна бушотина >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Коноко коју контролишу америчке снаге и курдске јединице. Нема информација о губицима међу америчким војницима.
Ово је први случај гранатирања једног од 12 војних објеката које су САД од 2015. године направиле у провинцији Хасеке, Рака и Дејр ел Зор.
САД, заједно са Курдима, контролишу нафтна подручја на источној обали Еуфрата, између којима су највећа Омар, Танак, Џафра и Коноко, где је до пре рата експлоатисано 80 одсто сиријске нафте.
Крајем прошле године амерички председник Доналд Трамп одобрио је план, по којем ће у Сирији остати неколико стотина америчких војника како би контролисали нафтна поља на североистоку земље.
Дамаск сматра оружано присуствовао САД „незаконитом окупацијом која је праћена пљачком природних богатстава сиријског народа“.
Sputnjik

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.