Европска унија подржала протесте у Белорусији

Izvor: 011vodič.com, 17.Avg.2020, 08:35

Европска унија подржала протесте у Белорусији

Протести у Минску /Фото; Унион)



Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ подржао је протесте који су јуче одржани у Белорусији, наводи се на његовом налогу на Твитеру.
„Стотине хиљада Белоруса данас је изашло на мирне протесте, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << захтевајући ослобађање политичких затвореника, кажњавање одговорних за полицијско насиље, као и праве изборе. ЕУ подржава белоруски народ“, наводи се у саопштењу.
Hundreds of thousands of Belarusians were out today demonstrating peacefully, demanding release of political prisoners, prosecution of those responsible for police brutality, and real elections.
The EU stands by the Belarusian people.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) August 16, 2020
Раније је француски председник Емануел Макрон изјавио да би Европска унија „требало да настави да мобилише подршку стотинама хиљада Белоруса који се мирно залажу за поштовање њихових права, слобода и суверенитета.
​Јуче су у главном граду Белорусије, као и у многим другим градовима широм земље, одржани мирни протести противника актуеле власти. Истовремено је одржан и митинг подршке председнику Александру Лукашенку. Полиција је саопштила да јуче није било инцидената нити хапшења у Минску.
Спутњик



Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.