Мило Ђукановић би могао у Хагу да сведочи у корист Тачија

Izvor: 011vodič.com, 16.Avg.2020, 18:53

Мило Ђукановић би могао у Хагу да сведочи у корист Тачија

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)



Црногорски председник Мило Ђукановић ускоро би могао да оде у Хаг као сведок одбране Хашима Тачија, против кога је подигнута оптужница за ратне злочине, наводе извори Међународног института за балканске и источне студије >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << (ИФИМЕС) са седиштем у Љубљани, преноси Коха.
Ти извори су подсетили и да је Ђукановић требало да сведочи у Хагу против једног од највиших званичника из Србије Слободана Милошевића, али од тога се одустало.
У анализи под насловом „Крај ере Мила Ђукановића“, ИФИМЕС стога сматра разумним да се постави питање да ли ће сведочити у Тачијевом случају.
ИФИМЕС анализира ситуацију пред изборе у Црној Гори.

„Ђукановић има криминалне интересе и свака радња која има за циљ јачање веза у региону, попут мини-Шенгена, који је најважнија регионална иницијатива у последњих 30 година, погађа такав режим. За земље које су слабе из различитих разлога или чак корумпиране, економско благостање није пожељно јер економском интеграцијом започиње владавина закона, што омета режим. Слаба економија у Црној Гори и корупција су најбољи примери“, наводи ИФИМЕС.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.