И ТО ЈЕ ЕВРОПСКА УНИЈА: Незапосленима предлажу да се баве проституцијом!

Izvor: 011vodič.com, 15.Avg.2020, 11:51

И ТО ЈЕ ЕВРОПСКА УНИЈА: Незапосленима предлажу да се баве проституцијом!

(Фото: Пиксибај)



Према писању листа „The Telegraph“, једна симпатична Немица (није емигранткиња) старости 25 година, остала је без посла програмера, те се јавила на берзу рада. Поред школе за програмере имала је и квалификације шанкерке и менаџера сале у ресторану >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << и била је спремна да ради и у каквом кафићу или бару, чак и у ноћној смени.
После тога, гледала је конкурсе и чекала позив од Бироа за незапослене, али није дочекала. После годину дана послала је електронско писмо Бироу са упитом да ли има шансе да добије какав посао, а да би убразала комуникацију навела је и број свог мобилног телефона.
Но, када јој је телефон зазвонио, девојка се обрадовала и јавила надајући се позиву какве фирме за посао, али остале је у шоку, јер је понуда гласила да „ради на подручју сексуалних услуга“. Народски речено Биро за запошљавање нудио јој је да ради као проститутка.
Девојка је разговор прекинула. Међутим, у следећем разговору из Бироа за незапослене су јој рекли да је сада шанса да добије посао умањена за 50 одсто, јер је одбила први посао.
Девојка је потом тужила Биро за запошљавање, али суд је одбио исту уз образложење да нема ваљаног повода за судски спор, јер Биро није нарушио ни један закон, напротив деловао је у складу са њим.
Суштина је у томе да је Немачка 2002. године легализовала проституцију, уневши је у званични регистар занимања, што је, са правног аспекта, значило да Биро за запошљавање нуди ове послове незапосленима као што нуди и сваки други: медицинске сестре, програмера, банкара….
И то је данашња Европа!
ИЗВОР: Центар академске речи


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.