Izvor: RTS, 18.Okt.2023, 07:20

Отворен међународни форум "Појас и пут"; Си: Кина не прихвата блоковску политику

Кинески председник Си Ђинпинг поручио је на отварању Трећег међународног стратешког форума "Појас и пут" да су се у тој сарадњи "нацрти претворили у праве пројекте".
Обраћајући се кинеским и страним делегатима, Си је поручио да је таква кинеска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << политика појачала проток робе, капитала, технологије и људских ресурса у земље које учествују у иницијативи, преноси Ројтерс.
"Кина је постала главни трговински партнер за више од 140 земаља и региона, а постаје и главни извор инвестиција за све већи број земаља", нагласио је председник Кине, преноси РИА Новости.

Трећи међународни стратешки форум "Појас и пут" отворен је данас у Пекингу, а окупио је преко хиљаду званичника из више од 130 земаља и 30 међународних организација. Учествује и председник Србије Александар Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.