Izvor: 011vodič.com, 14.Avg.2020, 18:12

Борба против изградње МХЕ добила овај епилог

МЕШТАНИ бабушничког села Ракита у Влашким планинама и активисти еколошког удружења „Одбранимо реке Старе планине“, данас ће извадити цевовод у који би Ракитска река требала да буде спроведена ради производње струје у приватној МХЕ „Звонце“.
Ово је, за сада, епилог трогодишње >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << борбе мештана Раките и приватног инвеститора који се одлучио на градњу МХЕ, упркос чињеници да није прибавио многобројне дозволе, али и упозорењу надлежних еколошких инспекција да сам извади цевовод и комплетан кањон Ракитсте реке врати у првобитно стање.
Комплетан „предмет“ везан за овај спор је у Управном суду, а мештани и еколози кажу да би се пуштањем у рад овог штетног објекта уништио кањон поменуте река, односно флора и фауна у дужини од преко 2 километра и тиме би се дефинитивно ставила тачка на туристичку, економску и демографску будућност овог краја, који је већ празан-ради користи појединца.
Своје присуство у Ракити за суботу 15. август најавила је и полиција која ће снимати догађај, како би могла да поступа у складу са Законом о полицији, али и о заштити здравља и безбедности људи.
Како сазнајемо свој долазак у Ракиту најавили су и еколози из других градова Србије. Период изградње овог објекта обиловао је инцидентима мештана са приватним обезбеђењем инвеститора.
Новости.рс

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.