“Милош” прошао сва испитивања: Ево шта све може

Izvor: 011vodič.com, 13.Avg.2020, 18:53

“Милош” прошао сва испитивања: Ево шта све може

Борбено возило Милош (Фото: Ministarstvo odbrane)



Увођењем вишенаменског оклопног борбеног возила „Милош“ у наоружање значајно ће бити унапређене способности Војске Србије, објавило је Министарство одбране.
Припадници Војске Србије имали су прилику да >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << на полигонима спознају перформансе овог борбеног возила које је успешно прошло сва испитивања и да се увере у ватрену моћ, висок ниво заштите и изузетне маневарске способности у свим временским и теренским условима.
Возило „Милош“, чији је носилац развоја и производње ЈП Југоимпорт – СДПР, може се користити за патролу и извиђање, као командно или санитетско возило, затим за противгерилску, противтерористичку и противоклопну борбу, контролу граница и територија и за превоз и подршку јединица за специјалне операције, наведнео је на сајту Министарства одбране.
Стандардна верзија предвиђена је за посаду од осам чланова, од којих су четири смештена у задњем делу возила с могућношћу брзог искрцавања или укрцавања кроз задња врата или задњу рампу покретану хидраулички, док је за четири члана посаде у предњем делу обезбеђен улазак и излазак из возила кроз бочна врата.


Основни концепт возила представљају самоносеће оклопно тело, савремени склопови погона и преноса снаге и независни систем ослањања који омогућава висок степен покретљивости у свим теренским и временским условима, уз максималну борбену масу од 14 т. Дизел мотор ЦУММИНС ИСБ 300 снаге 300 KС, аутоматски мењач Аллисон 3500 СП и остале компоненте система за пренос снаге омогућавају возилу брзину кретања више од 110 км/ч. У случају оштећења пнеуматика точкови са такозваним „рун-флат“ улошцима омогућавају кретање возила до 50 км, а осим тога имају и могућност централног управљања притиском у пнеуматицима.
Борбено возило „Милош“ има пет пушкарница за дејство личним наоружањем током противзаседних дејстава, осматрачке прозоре заштићене балистички, затим систем за климатизацију и НБХ заштиту, савремену комуникациону опрему и командно-информациони систем, као и камере за ноћно осматрање и вожњу.
„Милош“ може бити опремљен и даљински управљаном борбеном станицом наоружаном митраљезом калибра 12,7 мм, за дејство дању и ноћу, затим ракетним системима ПВО, системом противоклопних вођених ракета великог домета од 5 до 8,5 км, разним врстама ручно управљаних оклопних турела наоружаних митраљезима и бацачима граната, као и оптоелектронским термовизијским и телевизијским и радарским системима за осматрање и контролу граница који су монтирани на телескопским стубовима различитих висина.


Оклопно тело од панцирних челичних лимова у основној верзији омогућава веома висок ниво балистичке заштите и веома висок ниво противминске заштите, а додатна балистичка заштита је модуларног типа. Kонструкцијом је омогућена брза замена оштећених плоча додатног оклопа у пољским условима и постизање различитог нивоа заштите комбиновањем балистичких плоча додатног оклопа, у зависности од његове намене. На кров је уграђено шест бацача димних кутија калибра 82 мм.
Б92


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.