Izvor: 011vodič.com, 13.Avg.2020, 17:39

Република Српска понудила Русији аванс за вакцину

„Република Српска је понудила аванс Русији како би на време обезбедила вакцину против коронавируса“, изјавио је председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Русија је јуче регистровала вакцину против коронавируса.
Вишковић је рекао да су представници Српске >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << информације о вакцини имали и раније, јер су били у контакту са Амбасадом Руске Федерације у БиХ.
– Вакцина је за почетак предвиђена за тржиште Руске Федерације, али у овом тренутку воде са разговори са одређеним компанијама из сфере производње лекова и медицинске опреме, како би се потписао уговор да нека од тих компанија производи за неко друго тржиште – рекао је Вишковић.
Вишковић је навео да није у позицији да даје све информације, али је рекао да и неке земље у окружењу преговарају да добију лиценцу за производњу вакцине.
– Оно што је за нас важно јесте да Република Српска и БиХ преговарају да, на неки начин, станемо у ред за вакцину чим се она појави на тржишту – казао је Вишковић.
Танјуг

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.