Izvor: RTS, 16.Okt.2023, 05:58

Шестсто дана рата у Украјини - масовни напад руских снага; Путин тврди да је украјинска контраофанзива пропала

Рат у Украјини – 600. дан. Руске снаге напале су ноћас Украјину из више праваца, користећи балистичко наоружање, навођене авионске ракете и јуришне дронове, саопштила је команда украјинског ваздухопловства. Оборено је 11 дронова и две ракете. Председник Русије Владимир >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Путин тврди да украјинска контраофанзива није постигла никакве резултате и да су губици Украјине у поређењу са губицима руске војске отприлике осам према један.
Руске снаге су у размаку од 30 минута извеле ваздушне нападе авионима Су-34 у зони критичног инфраструктурног објекта у Херсону.

Министарство одбране Русије је саопштило да је војска подигла Су-27 како би пресрела амерички извиђачки дрон.
"Украјинска контраофанзива је потпуно пропала", оцењује шеф Руске Федерације Владимир Путин.
Каже да украјинска страна припрема нове офанзивне операције у одређеним областима, али да руске снаге поправљају своје положаје на целој линији фронта.
Истовремено, председник Украјине Володимир Зеленски захваљује међународним партнерима на новим одлукама о подршци и оцењује да је протекле седмице највише посла имала противваздушна одбране Украјине.
Зеленски најављује појачање акција на терену и наставак притиска на руске снаге током јесени и зиме.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.