Британски медији: Србија крила бројке о броју мртвих!

Izvor: 011vodič.com, 10.Avg.2020, 10:33

Британски медији: Србија крила бројке о броју мртвих!

Александар Вучић (Фото: PRINTSCREEN TANJUG)



До почетка јуна, према статистици у Србији, од короне је умрло само 244 људи. Међутим, тада је у истражном извештају утврђено да је тачна бројка била 632, а председник и Влада, у време када су учествовали у предизборној кампањи, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << негирали су да покушавају да угуше стварне бројке, пише угледни британски недељник Економист.
Међутим, Горица Ђокић, председница Лекарског синдиката Србије, рекла је да се веће цифре подударају са онима које је синдикат добио од колега из целе земље, наводи „Економист“.
Иако се чинило да је стопа заражених и умрлих на Балкану ниска, како је ковид-19 почео брзо да се шири по Европи, већина балканских земаља се брзо и строго закључавала.
Та предност је, подсећају они, изгубљена брзим поновним отварањем.
Или су можда претходни бројеви били погрешни, захваљујући лошем мерењу или прикривању, односно да слика никада није била тако добра као што се чинила.
Директно



The post Британски медији: Србија крила бројке о броју мртвих! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.