Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 18:44

Велика петорка до краја месеца у посети Србији

Велика петорка, у којој су изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, као и изасланици председника САД, Француске, Немачке и италијанске премијерке Габријел Ескобар, Емануел Бон, Јенс Плетнер и Франческо Тало, долази до краја месеца поново у посету >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србији, потврђено је Танјугу у Председништву Србије.
Очекује се да ће теме састанка бити усаглашавање Србије са спољном политиком ЕУ и увођење санкција Русији, као и примена споразума из Охрида договореног 18. марта ове године.
Чланови велике петорке боравили су у Србији 20. јануара поводом следеће рунде дијалога Београда и Приштине, а тема разговора био је француско-немачки план, који је касније договорен у Охриду.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.