МИНСК ПРОТЕРУЈЕ ВАГНЕРОВЦЕ: Лукашенко се решава ухапшених плаћеника

Izvor: 011vodič.com, 07.Avg.2020, 09:32

МИНСК ПРОТЕРУЈЕ ВАГНЕРОВЦЕ: Лукашенко се решава ухапшених плаћеника

Лукашенко
Белоруски председник Александар Лукашенко дао је задатак својим сарадницима да позову у Минск државне тужиоце Русије и Украјине због разјашњења доношења коначне одлуке о судбини 32 ухапшених сарадника руске војне приватне компаније „Вагнер“.
Белорусија >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << намерава да протера ту групу која је ухашена 29. јула у санаторијуму „Белорускиња“ недалеко од Минска. Њих су власти Белорусије већ оптужили да су дошли да учествују у немирима уочи и за време председничких избора у Белорусији.
Лукашенко је сугерисао да се проблем не политизује. А ако тужиоци Русије и Украјине не буду дошли у Минск, одлуку ће донети сама Белорусија, истакао је председник Белорусије, додајући: „И немој да нас плаше последицама. Те људе у Минск није послала ни Америка ни НАТО.“
Да не верује у објашњење Москве да су припадници приватне војне компаније били у транзиту и да су закаснили на лет за Инстанбул, Лукашенко је рекао у обраћању нацији. Он је за објашњење из Москве рекао да је „лажно“ јер су прво говорили да су плаћеници кренули у једну афричку земљу (Судан), а затим су тврдили да је крајња дестинација била заправо Венецуела.
А уочи председничких избора 9. августа Лукашенко тврди да је његов најмлађи син Николај, опозиционо расположен!
– Иако има 16 година, Николај има свој поглед на свет. Он је иначе опозиционо расположен према власти – рекао је Александар Лукашенко у интервјуу који је дао украјинском новинару и додао да не би волео да види свог сина као будућег председника. Тако је Лукашенко демантовао тврдње како управо свог најмлађег сина Николаја припрема за политичког наследника.
Новости


The post МИНСК ПРОТЕРУЈЕ ВАГНЕРОВЦЕ: Лукашенко се решава ухапшених плаћеника appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.