ЧУДАН ТРАМПОВ ИЗБОР: Нови амбасадор САД у Немачкој симпатизер Срба и Србије

Izvor: 011vodič.com, 05.Avg.2020, 20:37

ЧУДАН ТРАМПОВ ИЗБОР: Нови амбасадор САД у Немачкој симпатизер Срба и Србије

Даглас Мекгрегор
Kандидат за новог амбасадора САД у Немачкој Даглас Мекгрегор критиковао је америчку интервенцију на Kосову 1999. године.
Он је оценио да је она била усмерена против православних хришћанских Срба и да је након ње постављена муслиманска нарко-мафија, што >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << је названо успехом за демократију, пише ЦНН у тексту у којем подсећа и на његове друге изјаве које назива ксенофобичним и расистичким.
“Ти људи никада нису били наши пријатељи”, рекао је Мекгрегор, који ће заменити Ричарда Гренела на месту амбасадора у Немачкој.
ЦНН наводи да је, поред изјава у корист Србије, иако је у то време као војно лице учествовао у припреми НАТО кампање, Мекгрегор је објавио низ изјава које се косе са званичном полтиком Вашингтона, као када је стао на страну Русије у сукобу у Украјини.
У тексту се оцењује да ће, ако његово именовање одобри Сенат САД, то означити још једну ниску тачку америчко-немачких односа који су се погоршали током мандата председника Доналда Трумпа.
Портпарол Беле куће Џад Дир у одговору мејлом је за ЦНН навео да је Мекгрегор високо квалификован за посао амбасадора, позивајући се на знање немачке историје и језика које је научио у време када је служио у Западној Немачкој.
Танјуг


The post ЧУДАН ТРАМПОВ ИЗБОР: Нови амбасадор САД у Немачкој симпатизер Срба и Србије appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.