Бошко напустио Ђиласа због Косова

Izvor: 011vodič.com, 04.Avg.2020, 15:32

Бошко напустио Ђиласа због Косова

САВЕЗ за Србију, који је основао лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, данас се и званично распао.
Странке које су чиниле овај опозициони блок донеле су одлуку да са сродним партијама и покретима формирају Удружену опозицију Србије, али део овог новог политичког пројекта >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << неће бити Бошко Обрадовић и Двери, а као кључни разлог за разлаз наведено је – Косово.
Наиме, да неће у нови Ђиласов пројекат, данас је потврдио потпредседник Двери Иван Костић, који је рекао да тај покрет више није део Удружене опозиције Србије и да ће почетком септембра представити нову верзију „старих Двери“, са новим програмом и новим људима.
Он је појаснио да је Дверима у овом тренутку приоритет одбрана Косова, што значи да „не могу да буду део новог политичког савеза опозиције, ако у његовом програму на првом месту није очување КиМ у саставу Србије“.
Према Костићу, Двери су у СзС ушле зато што је почивао на 30 програмских тачака, а за њих су посебно биле важне две тачке посвећене КиМ, у којима се јасно наглашавало поштовање Устава и резолуције 1244, као и непристајање на признавање лажне државе Косово.
– Пошто формирањем Удружене опозиције Србије престаје да постоји СзС и више не важи поменутих 30 тачака, Председништво Двери је донело одлуку да не будемо део тог новог опозиционог савеза и да своју даљу политичку активност наставимо независно.
Из СзС су саопштили да је, иако су се Двери определиле да не приступи Удруженој опозицији, изражена обострана спремност за сарадњу у борби за слободне медије, регуларне изборне услове и обнављање демократије у Србији. Ко ће све приступити Удруженој опозицији требало би да буде познато наредних дана.
Новости.рс


The post Бошко напустио Ђиласа због Косова appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.