Планирамо пола милиона доза вакцине против грипа

Izvor: 011vodič.com, 04.Avg.2020, 08:54

Планирамо пола милиона доза вакцине против грипа

Др Предраг Kон је изјавио да је уговорена набавка 350.000 доза вакцине против грипа, као и да је Институт „Торлак“ најавио да ће имати 150.000 доза. „То је већ 500.000 доза, а имаћемо и резервне дозе“, рекао је Kон на конференцији за медије Kризног штаба, одговарајући на питање о вакцинацији >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << против грипа за децу, у контексту евентуалног повратка у школе и вртиће у септембру.
“Вакцинација против грипа за децу је обавезна само за оне која имају неке хроничне болести. И сада је обавезна, невезано за ову ситуацију. За децу се препоручује вакцина, а у овој ситуацији ће бити иста препорука, као и увек”, рекао је др Предраг Kон, одговарајући на питање новинара о томе да ли ће за децу бити обавезна вакцина против грипа.
Говорећи генерално о припремама за вакцинацију против грипа, Kон је рекао да је Институт за јавно здравље “Батут” тражио да се сви домови здравља изјасне о додатној потреби за вакцином, и да су ти подаци прикупљени.
“План је направљен, биће и резерве , јер нешто више од 350.000 доза је већ уговорено и треба да буде реализовано, а 150.000 је најавио Торлак да ће имати. То је већ 500.000 доза. То је оно што се у нормалним околностима може потрошити. Неки додатак на то је још око 100.000, а све остало би било резерва.
Ако нешто постоји као резерва, не треба ни размишљати о томе да то по сваку цену мора бити утрошено. Јер ми кад, рецимо, узимамо противпожарне апарате ипак се надамо да они неће бити утрошени”, рекао је др Kон.
Нова.рс


The post Планирамо пола милиона доза вакцине против грипа appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.