Фанариота Ердогану није смео ни да писне о претварању Свете Софије у џамију!

Izvor: 011vodič.com, 31.Jul.2020, 14:08

Фанариота Ердогану није смео ни да писне о претварању Свете Софије у џамију!

ИСТАНБУЛ – У телефонском разговору са председником Турске Реџепом Таипом Ердоганом, васељенски патријарх Вартоломеј захвалио је за рестаурацију православног манастира, али је „пропустио” да разговара о претварању Аја Софије у џамију.
„Он је грађанин Турске и зато >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << не може ништа да уради, осим да ћути”, објаснио је за Спутњик стручњак за верска питања Николаос Савопулос, преноси Танјуг.
Истовремено, међу верским аналитичарима влада уверење да Вартоломеј није у стању да сачува јединство православне цркве и сматра се да је усамљен у високим православним круговима, јер је одобрио аутокефалност расколничкој Украјинској цркви.
Политика.рс


The post Фанариота Ердогану није смео ни да писне о претварању Свете Софије у џамију! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.