Izvor: RTS, 29.Sep.2023, 19:28

Протести против насиља у Нишу и Јагодини

У оквиру протеста "Србија против насиља" у организацији дела опозиционих странака, и вечерас протести у Нишу и Јагодини.
Поред тога што су поновљени стари захтеви за смене, на протесту у Нишу организатори су поручили да је то и почетак изборне кампање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дела опозиције и прва станица, како су навели, "опозиционог каравана слободе".

Протестна шетња организује се од Тржног центра Kалча, до Скупштине града Ниша, Градске куће и кабинета градоначелнице.
Протест и у Јагодини На градском скверу у Јагодини одржан је четрнаести протест под називом "Јагодина против насиља“.
Организатори окупљања сматрају да је најава избора у децембру добра вест за Србију и указују на то да их опозиција одавно тражи. Тема вечерашњег протеста била је локална власт у Јагодини.
Члан Демократске странке и говорник на протесту Петар Јовановић поручио је да "Јагодина двадесет година живи у страху и да је локална власт у граду постала сама себи сврха".
Ово је град свих људи, а не град једног човека, рекао је Јовановић. Протестне шетње улицама Јагодине вечерас није било.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.