Izvor: RTS, 29.Sep.2023, 14:30

Абазовић: Нећу се позивати на имунитет, "рука правде" је стигла до доста људи

У Основном суду у Улцињу почело је суђење по тужби коју је против црногорског премијера Дритана Абазовића поднeо подгорички бизнисмен Ранко Убовић. Након рочишта, Абазовић је рекао да се не позива на имунитет и оптужио подносиоце тужби "да су на челу су криминалне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пирамиде". Истакао да је "рука правде" стигла до доста људи.
Пред улцињским судом је шест тужби које је подгорички адвокат Зоран Пиперовић поднео против Дритана Абазовића као правни заступник Зорана Лазовића, бизнисмена Ранка Убовића, Александра Мијајловића и компаније "Бемаx“.

"Ови људи су на челу криминалне пирамиде. Постоји оптужница за коју се вјеровало да се никад до ње неће доћи. У њој су са њима повезана лица и ту није крај. А 30 одсто Скаја није обрађено од свега што има тако да све што сам рекао износим као премијер и политичар јер је то моја позиција", казао је Абазовић.
Рекао је и да су имали коректну расправу, да су обе стране изложиле шта су имале.
"Биће још претреса, и са Лазовићем друго суђење, са Мијајловићем треће. У децембру је следећи сусрет и мени ово стално пролонгирање рокова не одговара", казао је Абазовић.
Навео је да ће све што је говорио изаћи на видело, и да то што државни органи не могу да испрате брзином којом би он желио, није његов проблем.
Абазовић је истакао да је "рука правде" стигла до доста људи.
Поручио је да посао Основног суда у Улцињу није да утврђује ко је криминалац, а ко не. Нагласио је да се премијер неће плашити.
Премијер, казао је Абазовић, има право да говори и не треба да се плаши људи који су врх криминалне пирамиде.
"Као да некоме у Србији забраните да прича против Беливука. То хоће Лазовић, Убовић и Мијајловић. И њихови медији. Са мном то не може. А видјећемо шта ће суд рећи. Надлежност суда је да утврди да ли може на сједницама Одбора за безбједност парламента и јавним наступима да се говори негативно у контексту ових људе или не, ја имам функционални имунитет на који се не позивам али зато ту постоји да људи могу да причају и износе ставове који можда нису за свакодневицу у смислу нијесу честе приче", истакао је Абазовић.
Додао је да сазнања која има дели са јавношћу.
"Ако хоћете да објасните да овдје посљедњих 20-30 година није било шверца цигарета, да се људи нијесу обогатили, онда не знам шта да кажем", рекао је Абазовић.
Он је раније оптужио Убовића и Лазовића за умешаност у тешка кривична дела, па чак и да прижељкују његову физичку ликвидацију.
Њих двојица су то негирали и тужили Абазовића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.