Izvor: RTS, 27.Sep.2023, 00:19

Дан жалости поводом трагичних догађаја на Косову и Метохији

Влада Србије прогласила је 27. септембар 2023. године за Дан жалости поводом трагичних догађаја на Косову и Метохији. Отказане спортске манифестације, прилагођен програм, заставе на пола копља. Дан жалости и у Републици Српској.
Влада Србије замолила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је све медије и организаторе јавних манифестација да у среду, 27. септембра, прилагоде свој програм Дану жалости и на тај начин одају пошту настрадалима на Косову и Метохији, наведено је у саопштењу Владе Србије. 

У сукобу са косовском полицијом у недељу у селу Бањска страдала су три Србина – Стефан Недељковић, Игор Миленкoвић, Бојан Мијаиловић, a погинуо је и један полицајац.
На Косову и Метохији се не смањује напетост након сукоба. Село Бањска је и даље блокирано, а у српским срединама на КиМ проглашена су три дана жалости.
У акцији косовске полиције, после сукоба у недељу, ухапшена је осморица Срба. У српским срединама на Косову и Метохији грађани се окупљају пале свеће и одају пошту убијеним Србима.
Због трагичних догађаја на Космету, председник Александар Вучић имао је низ важних састанака и разговора, међу којима су и састанак са амбасадорима Квинте и разговор са високим званичником у Стејт депарменту Дереком Шолеом.
Дан жалости проглашен је и у Републици Српској.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.