Шаровић: Основаћу политичку организацију с једним циљем – да срушим режим

Izvor: 011vodič.com, 20.Jul.2020, 10:19

Шаровић: Основаћу политичку организацију с једним циљем – да срушим режим

Немања Шаровић (Фото: Принтскрин)



Доскорашњи заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић, који је ту партију напустио због неслагања са остатком руководства, најавио је да ће основати нову политичку организацију којој ће, како >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << је навео, једини циљ бити „рушење актуелног режима“.
Он је у интервјуу за Kурир казао да нема средства за оснивање партије и да „снагом идеја може много тога у Србији да се поправи, а да новац ту не игра пресудну улогу“.
„За оснивање одбора по Србији, плаћање страначких просторија, као и свих других пропратних ствари, потребне су огромне паре, а ја тај новац немам. Не желим ни да ме спонзоришу којекакви тајкуни јер би онда и бављење политиком изгубило сваки смисао… Зато намеравам да уз минимум уложеног новца створим организацију која ће бити способна да сруши актуелни режим с Вучићем на челу“, казао је Шаровић.
Такође је рекао да није контактирао никога од потенцијалних сарадника од када је напустио СРС, да му „није идеја да отима било чије одборе нити да прави странку прелетача“.
„Kо препозна нешто добро у идејама које износим, тај ће ми сам пружити подршку, свакодневно ме зове велики број људи из целе Србије. Немам намеру никога из опозиције да нападам јер имам само једног политичког противника. То је Александар Вучић, зато што је он најјачи политички актер у Србији и човек који одлучује о свему“, казао је он.
Шаровић је прошле недеље поднео оставку на све функције у странци, а за агенцију Бета је тада казао да је то учинио зато што је сматрао да је требало „жешће да се критикују Српска напредна странка (СНС) и (председник) Александар Вучић“.
На питање Бете да ли је због својих ставова имао проблем с Војиславом Шешељем или с неким другим људима из врха СРС, Шаровић каже да се „зна ко је главни у СРС и ко одређује ко ће и како говорити“.
„Не желим да се бавим прошлошћу, ја сам ту причу затворио. У овом тренутку мој једини политички противник је Александар Вучић“, рекао је Шаровић.
Курир



The post Шаровић: Основаћу политичку организацију с једним циљем – да срушим режим appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.