Крах политике Вашингтона – Русија се вратила на Блиски исток

Izvor: 011vodič.com, 16.Jul.2020, 21:45

Крах политике Вашингтона – Русија се вратила на Блиски исток

Турска војска (Фото: Јутјуб)
САД су се 40 година трудиле да не дозволе да се Русија врати на Блиски истоик, саопштио је помоћник државног секретара САД за псолове Блиског истока Дејвид Шенкер.
Међутим, напори САД су доживели неуспех. На интернет-семинару немачке Маршалове >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << фондације у Вашингтону, Шенкер је изјавио да је „права стратешка грешка“ прошлог председника САД Барака Обаме „радостан дочек Русије у Сирији“.
„Стуб америчке политике током 40 година је у основи била жеља да се Руси држе што даље од Блиског истока“, рекао је Шенкер.
Шенкер је нагласио да је Вашингтон очекивао да ће се Русија заглибити у Сирији. Међутим, то се није десило.
„Мислили смо, надали смо се, да ће у Сирији доживети крах… Међутим, Русија је фактички спасила Асадов режим“, рекао је дипломата.
Подсетимо, Русија је крајем 2015. године послала авијацију у Сирију на позив легитимног председника Башара Асада. Тиме је преокренут ток рата у Сирији: уништен је огроман број терориста и њихове инфраструктуре, а део њих је потиснут; већи део земље је ослобођен и враћен под контролу власти у Дамаску, а такође обесмишљен је и амерички план о свргавању Асада са власти.
Спутњик


The post Крах политике Вашингтона – Русија се вратила на Блиски исток appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.