Нове мере на мађарској граници, преглед и карантин за Србију

Izvor: 011vodič.com, 15.Jul.2020, 13:46

Нове мере на мађарској граници, преглед и карантин за Србију

У Мађарској су у поноћ ступиле на снагу строже мере на границама због пораста броја заражених коронавирусом у другим земљама, а путници из Србије ће на граници морати да прођу медицински преглед. Србија је на тyв. жутој листи, која подразумева да путници морају да прођу здравствени >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << преглед на граници и да буду у 14-дневном карантину чак и ако нису заражени, што се може избећи једино са два негативна теста у последњих пет дана, наводи Ројтерс.
Земље су иначе подељене на „црвену“, „жуту“ и „зелену“ листу према тренутној епидемиолошкој ситуацији, при чему су на зеленој листи земље с најмањим бројем заражених, док су на црвеној најризичније земље, преноси агенција МТИ.
За путнике из земаља са црвене листе улазак у Мађарску је потпуно забрањен.
На жутој листи поред Србије налазе се и Португалија, Румунија, Русија, Бугарска, Шведска и Велика Британија.
На црвеној листи од земаља региона су Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Косово.
Мађарска ће континуирано пратити ситуацију у другим земљама и сходно томе мењати њихове статусе на листама.
На званичном сајту коронавирус.гов.ху биће објављени сви детаљи, листе земаља, савети, информације, укључујући и мапе за кретање.
Вести онлине


The post Нове мере на мађарској граници, преглед и карантин за Србију appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.