МОНСТРУМ У УНИФОРМИ: Шутирао аутистичног дечака у главу, режим га штити

Izvor: 011vodič.com, 14.Jul.2020, 16:05

МОНСТРУМ У УНИФОРМИ: Шутирао аутистичног дечака у главу, режим га штити

Шутирао аутистичног дечака у главу (Фото: принтскрин)



Удружење „Аутизам промена за 180“ писало је директору полиције Владимиру Ребићу поводом напада на младића који је у четвртак, 8. јула, бициклом пролазио кроз центар Новог Сада, где је у току био протест >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << и сукоб са полицијом.
Како се наводи у писму, припадници полиције су насрнули на особу која је пролазила бициклом, а један припадник службе га је потом “шутирао док је немоћан лежао на земљи”, преноси 021.


“Нажалост, ради се о младој особи са аутизмом. Претпостављамо да су вам детаљи и чињенице овог догађаја већ познате. Ако случајно нису, радо ћемо вам доставити информације које имамо: снимак догађаја, име повређеног дечака, део Новог Сада у коме живи, име школе коју похађа, име и презиме инспектора МУП Нови Сад за кога се основано сумња да је применио прекомерну силу”, наводи се у писму председника удружења, правника Дарија Росија.
Он је изразио наду да ће МУП у најкраћем могућем року, као у случајевима напада на новинаре, утврди све чињенице овог догађаја и да ће казнити починиоца и да ће о томе обавестити јавност.
“У противном бићемо приморани да поднесемо кривичне пријаве против починиоца, као и да се обратимо међународним организацијама које се баве заштитом права, а посебно правима особа са инвалидитетом”, закључује се у писму.
Dobro veče @NesaStefanovic
Čime je ovaj prolaznik na biciklu izazvao ovakvo brutalno ponašanje OSL? pic.twitter.com/8ZDlKp1Q8y
— Sajam Ludaka (@BoraKonj) July 8, 2020
Снимак из Новог Сада на којем се види како полицајци обарају младића са бицикла, а потом га још један, који је био у цивилу, шутира у главу, постао је виралан на друштвеним мрежама. Шут у главу није био довољан, па је полицајац бацио младићев бицикл. Корисници Твитера и Фејсбука су и именовали полицајца који је прекомерно употребио силу, делећи његове фотографије и позивајући полицију и власт на одговорност.
Нова




The post МОНСТРУМ У УНИФОРМИ: Шутирао аутистичног дечака у главу, режим га штити appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.