Izvor: RTS, 19.Sep.2023, 20:13

Сведочење Милене Радуловић и напета атмосфера на суђењу – глумица још једном објаснила зашто Алексића није раније пријавила

Сведочењем глумице Милене Радуловић настављено је суђење власнику студија глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за силовање и сексуално злостављање више полазница. Оштећена је, између осталог, поновила да силовање није раније пријавила, јер се плашила и зато што >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јој је Алексић показивао да има моћ и да може да манипулише тиме шта је вежба на часу, па ју је, тако тврди, једном приликом пред групом полазника школе и истукао.
Две и по године након што је јавно рекла да ју је учитељ глуме Мирослав Алексић силовао, глумица Милена Радуловић данас је то поновила и на суду. Више од два сата одговарала је на питања адвоката одбране. Остала је при свему што је и раније рекла тужилаштву.

"Када се први пут догодило, била сам у шоку. Најпре сам себи покушавала да оправдам то, рекавши да је вероватно у питању неки тест. Како се слична ствар није понављала неколико часова, била сам уверена да је у питању тест да види да ли сам довољно јака. Онда се поновило. Била сам уплашена и осећала сам да ме је издао човек којем сам веровала и кога сам поштовала", рекла је Милена Радуловић.
Aдвокат оштећене Југослав Тинтор каже да је сведочење било потресно.
"Изјашњавала се у вези са детаљима у крцатој судници, што свакако није лако. Милена је данас одговорила на сва питања која су јој постављена јасно, одређено, и на суду је да цени и сагледава све друго", додаје Тинтор.
Напета атмосфера на почетку суђења Почетак суђења обележила је и напета атмосфера – између председника судског већа Зорана Божовића и адвоката одбране Зорана Јаковљевића, због склоности браниоца да износи и личне коментаре.
Два пута је направљена пауза. Одбијен је предлог одбране да Милена изнесе исказ у целости.
"Предлог да Милена Радуловић у целости без ометања изнесе свој исказ дао сам мотивисан потребом да се у овом кривичном поступку испоштује начело непосредности, а то значи да судија и чланови судског већа нису били присутни у моменту када је Милена Радуловић у јануару 2021. године дала своју изјаву", каже Јаковљевић.
Милена Радуловић ће наставити сведочење на наредном претресу 19. октобра.
Она је прва оптужила Мику Алексића за сексуално злостављање, а убрзо се оптужбама придружила Ива Илинчић, и још пет девојака.
Алексић је ухапшен 16. јануара 2021. Више од шест месеци провео је у затворском притвору, још толико у кућном уз наногицу, након чега је пуштен да се брани са слободе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.