Izvor: RTS, 19.Sep.2023, 06:26

Вучић: Срдачан сусрет са Шолцом, позвао сам га да посети Србију

Председник Александар Вучић присуствовао је пријему који је приредио немачки канцелар Олаф Шолц поводом 50. годишњице чланства Немачке у УН и позвао Шолца да посети Србију како би подробно размотрили сва питања од значаја за унапређење сарадње између две земље. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Председник Вучић је на Инстаграму навео да је имао срдачан сусрет са канцеларом Шолцом.
"Искористили смо прилику да разменимо мишљења о актуелној геополитичкој ситуацији, улози и значају УН у данашњем свету, али и о доприносу који ми, као земље чланице, можемо да дамо у решавању постојећих глобалних изазова", навео је Вучић.
Додао је да се са немачким канцеларом сагласио да је 78. заседање Генералне скупштине Уједињених нација одлична прилика за лидере света да се састану и отворено разговарају о реалним проблемима са којима се сви сусрећемо.
"Поновио сам позив канцелару Шолцу да посети Србију, како бисмо подробно размотрили сва питања од значаја за унапређење сарадње између наше две земље", поручио је Вучић.
Председник Вучић борави у САД где учествује на 78. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Вучић ће се учесницима обратити 21. септембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.