Килограм домаћег воћа у београдским маркетима кошта и дупло више од увозног

Izvor: 011vodič.com, 12.Jul.2020, 17:13

Килограм домаћег воћа у београдским маркетима кошта и дупло више од увозног

Ко се ипак сада одлучи да у маркетима купи килограм јабука сорте ајдаред потребно је да издвоји од 220 до 250 динара, популарни златни делишес је 200, а грени смит је око 190 динара. Како су ови плодови углавном већи и тешки, свега три јабуке чине килограм.
Иако је ранијих година важило >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << да на градским пијацама цене воћа и поврћа буду ниже, ове године то није случај.
ЦЕНЕ ЈУЖНОГ ВОЋА банане 100 – 120 ананас 140 – 180 киви 170 – 200 лимун 200 – 250 помело 170 – 200 поморанџе 150 – 170 (цене су за 1 кг)
Килограм јабука на пијацама Скадарлија, Каленић и Палилула је 250 динара, док се по цени од 150 до 200 јабуке продају на Ђерам пијаци, Душановчкој и Цветковој. Нешто приступачније цене су на Велетржници, где се углавном купује само не велико, а килограм сорте ајдаред је око 65 динара, док је увозна грени смит 70.
– На глобалном нивоу су прошлогодишњи неповољни климатски услови у периоду цветања утицали на смањен принос јабука – сазнајемо од трговаца. – То је условило смањену понуду и повећање набавних цена, у односу на исти период прошле године, а у овом тренутку купци имају само на располагању јабуке из увоза.
Прве јабуке са домаћих плантажа на рафовима ће бити у августу, а произвођачи додају да је ове године род био добар.
– Ове године можемо да се похвалимо квалитетним родом јер су нам временски услови ишли на руку – прича Душко Живковић, из села Брестовик код Гроцке. – Надамо се да ће нам се посрећити и да ћемо све моћи да продамо.
Новости.рс


The post Килограм домаћег воћа у београдским маркетима кошта и дупло више од увозног appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.