Војни синдикат Србије: „ИЗЛАЗИМО НА УЛИЦУ СА НАРОДОМ“!

Izvor: 011vodič.com, 11.Jul.2020, 09:31

Војни синдикат Србије: „ИЗЛАЗИМО НА УЛИЦУ СА НАРОДОМ“!

Протести у Београду (Фото: Локи Демитревски / Васељенска)



„Захтевамо хитну реакцију јавног тужилаштва, надлежних инспекција и Председника Републике, од кога тражимо да обезбеди законитост и поштовање елементарних људских и радничких слобода и права, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << а представнике синдиката заштити од криминала и насиља. Насиље и силовање права и правде које спроводи администрација одлазећег министра Вулина, преседан је у светској и европској историји синдикализма и Србије која се све више удаљава од слободне и правне државе“- кађе ВСС и наглашава да је „количина безобразлука и бесмисла које влада у систему одбране јасно показује чињеница да за пад војног хеликоптера и губитак седам живота нико није одговарао, а представнику синдиката суде због тога што испуњава своју законску дужност“.
-Уколико се у Војсци Србије одмах не заведе ред и обезбеди поштовање закона и елементарних људских и радничких права и слобода, бићемо принуђени да сами узмемо правду у своје руке и одбранимо се од насиља које трпимо задњих пет годинаа“- каже се у оштром саопшењу Војног синдиката Србије, најбројнијег и једино репрезентативног у Војсци Србије. Повод за оштру реакцију је обавештење од данас да је управни дисциплински орган Министарства одбране, у одсуству окривљеног, донео „пресуду“ којом Генералном секретару Војног синдиката Србије, искључиво због заступања синдиката у јавности поново изриче казну губитка службе у Војсци Србије. Овај дисциплински суд је оличен у неуставном Војном дисциплинском суду у Новом Саду, у поновљеном поступку, на незаконит и криминалан начин, сматрају синдикалци,
„Апелујемо на Председника Републике да ситуацију у којој се налазимо схвати крајње озбиљно, а нашу поруку као израз крајње нужде и потребе да бранимо своје достојанство и војничку част и одбранићемо је, неће нам бити први пут. Поверење српских војника у своју државу и војни врх озбиљно је пољуљано, уколико се овај пут ништа не предузме последице могу бити несагледиве“, упозорава ВСС.
У саоптењу се констаује да је „стање у Војсци Србије катастрофално, да дошло је до тачке кључања и није ни близу оном како га представља Александар Вулин, па су више него јасни његови мотиви да врши насиље и кривична дела над представницима највећег и јединог репрезентативног синдиката запослених у Војсци Србије који на проблеме указују, а што је и основна улога синдиката“.
-У вези са насталом ситуацијим Управни одбор ВСС одржаће хитну седницу на којој ће се размотрити предлози чланства да се наредних дана одрже јавни протести припадника Војске Србије, на којима ће се јавности указати на све проблеме у којима се у овом тренутку налази наша војска- каже се у саопштењу ВСС.



The post Војни синдикат Србије: „ИЗЛАЗИМО НА УЛИЦУ СА НАРОДОМ“! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.