СВЕШТЕНИК: Зашто ћути СПЦ? Онако се ни стока не туче а камоли свој народ!

Izvor: 011vodič.com, 10.Jul.2020, 20:05

СВЕШТЕНИК: Зашто ћути СПЦ? Онако се ни стока не туче а камоли свој народ!

Фото : Митрополија црногорско-приморска



Протеклих неколико дана смо били сведоци немилих догађаја у Србији где се народ побунио против најаве нових мера власти против короне. Истина полако излази на видело дана ко је и зашто провоцирао полицију и упадао >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << у Скупштину Србије. Међутим, онако брутално пребијање Српске омладине, јурење коњицом и псима нико нормалан не може да оправдава.
Онако се ни стока не туче а камоли свој народ. Као човек и као свештеник сам се згрозио кад сам видео снимке из Београда. Туга ме обузима кад видим да Србин диже руку на Србина, човек на човека.
Питам се: Зашто после три дана од бруталног пребијања народа у Београду врх СПЦ још увек ћути ? Зашто још увек нема бар оног сувопарног саопштења које осуђује насиље ма са које стране оно долазило?
Информативна служба је била вредна и за протеклих неколико дана издала чак два саопштења поводом мишљења Владике Григорија које је употребљено у контексту наводне донације државе од милијарду динара за завршетак храма Светог Саве. Онако написано саопштење које још увек стоји на званичном сајту СПЦ није у реду јер напада једно слободно мишљење а такво мишљење дели добар део нашег свештенства и народа.
Уместо таквог саопштења које осуђује нечије изјаве ( дате чак 2013 г), било би добро да се Свети Синод у име целе СПЦ огласи и осуди насиље и позове власт да испита ко је све одговоран за пребијање народа у Србији.
Српска омладина је јуче показала своје право лице и достојанство. Поносни смо на њих. Има наде у будућност.Не заборавимо да Цркву чине народ, свештенство и епископат.
На потезу је Епископат да се јасно чује и њихов глас. Неће бити добро ако се мук и тишина епископата и врха наше Свете Цркве протумаче као одобравање бруталног пребијања народа од стране власти.
Нека нам је Бог у помоћи!
Преокрет



The post СВЕШТЕНИК: Зашто ћути СПЦ? Онако се ни стока не туче а камоли свој народ! appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.