Izvor: RTS, 14.Sep.2023, 12:06

Породице и пријатељи убијених у "Рибникару" обележили рођендан Софије Негић

Другари, породица, пријатељи и родитељи деце која су убијена у Основној школи "Владислав Рибникар", као и сестре њиховог чувара Драгана, окупили су се на Омладинском стадиону у Београду да обележе 14. рођендан Софије Негић. 
Како је рекао директор >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фонда Б92 Веран Матић, све породице су се синоћ окупиле "да би били сви заједно, да заједно деле тугу и пошаљу поруку да су сви једнаки", а дружење је одисало љубављу једних према другима и љубављу према Софији и њеном небеском разреду.

Укупно 33 балона, који симболизују Исусове године, полетела су пут Дунава, а 14 лампиона је било намењено Софији за 14. рођендан.  
За Адриану, Ему, Ангелину, Катарину, Мару, Драгана, Андрију, Бојану и Ану је такође био намењен по лампион, на којима су писале поруке. 
Веран Матић каже да је то било потресно и дивно вече у славу свих вредности, чисте душе и доброте Софије, страдале деце и чувара Драгана.
"Софија ће увек бити дете Миланке и Слободана, али и дете свих нас који не желимо да је заборавимо. Делимо сећање на лепоту, али делимо и тугу. Делимо жељу да сурова убиства не буду обесмишљена, већ да буду завештање која ће помоћи да школа и друштво постану бољи, да буду инкубатори правих вредности, племенитости и доброте, а не само знања", навео је Матић на порталу javniservis.net.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.