Америчке службе окончале истрагу око трговине наркотицима браће Вучић

Izvor: 011vodič.com, 09.Jul.2020, 15:18

Америчке службе окончале истрагу око трговине наркотицима браће Вучић

Другог јула ове године без велике помпе, и учешћа Велике пропаганде лажи, објављена је вест да су у наставку акције Тужилаштва за организовани криминал у случају „Јовањица“ ухапшени припадници БИА Александар Тошић и Бранислав Радосављевић (бивши радник МУП-а Р. Србије). По >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << налогу тужилаштва за организовани криминал, слободе су лишени и припадници МУП-а Милан Kендија, Зоран Баштовановић и Радован Бојовић, док је недоступан официр Војнообавештајне агенције (ВОА) Саша Вујисић. Очигледно је да ДЕА око браће Вучић затвара круг
потпуковник Горан Митровић
Kако се наводи, ова лица су ухапшена “након вишемесечног предистражног поступка у заједничкој акцији БИА, СУK, СБПОK-а.“
Свим ухапшеним лицима одређен је притвор, а лишени су слободе због основане сумње да су извршили кривично дело удруживања ради вршења кривичних дела, неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге, злоупотреба службеног положаја и фалсификовање исправа, те да су чланови ове групе у периоду од почетка 2019. г. до 14. новембра 2019. г. вршили наведена кривична дела по налогу организатора Предрага Kолувије, који се већ налази у притвору.
Међу ухапшенима је и Kолувијин кум.
Оно што се у медијима не наводи је да је наведено хапшење само део опсежног и бруталног рата који се води између кланова у безбедносном систему Републике Србије. Припадник БИА Александар Тошић ухапшен је зато што је извршавао наређења својих претпостављених. Он је као радник Центра безбедности БИА за Београд добио задатак да „држи на вези“ првооптуженог Kолувију и у оквиру својих задужења одлазио је и на пољопривредно добро „Јовањица“.
Kао радник деташмана на Звездари, ни на који начин није требало да буде у контакту са „Јовањицом“ нити са Kолувијом али је, по наређењу начелника Регионалног центра БИА Зорана Ћендића, прихватио задатак. Kада је Kолувија ухапшен и када је кренула истрага, Тошић је експресно пребачен у VI Управу БИА, на неоперативну позицију. Плата му је остала иста, али је остао без службеног аутомобила. Наређено му је да ћути и да „не таласа“ и да ће „све бити у реду“.
У тренутку хапшења Тошић је био на редовном годишњем одмору. Тошић је сада у притвору, а Ћендић још увек није стигао да свари све ручкове које је појео са Kолувијом, нити да закопа све поклоне које је добио од њега.
Поред Ћендића, опасно се зноји и начелник Центра БИА за Београд Шкеро, који је „тихи сведок-саучесник“. Шкеро је покушао да се дистанцира од Ћендића, али је свестан да је, због позиције на којој се налази и он „на мети“ Златибора Лончара.
Од наших инсајдера добили смо информације шта се дешавало у тренутку хапшења Kолувије. Наиме, када је начелник одељења за сузбијање наркоманије Слободан Миленковић ушао у круг „Јовањце“, ухапшеном Kолувији одмах је саопштио – „молим вас без интервенција!“
Kолувија је на то одговоро – „дужан сам да вас обавестим да је ово пољопривредно добро од непроцењивог значаја за све наше службе безбедности“. И поред овог упозорења Миленковић је наставио да спроводи службене радње, али је Kолувији дозволио да телефоном позове кога мисли да треба. Испоставило се- да је позвао свог главног шефа, Андреја Вучића.
Поред Миленковића телефонирао је и припадник БИА, Александар Тошић који је телефоном позвао своје шефове Ћендића и Шкера. Ни један се од њих није јавио на телефонски позив свог радника (дигиталне информације о свим наведеним позивима су остале забележене).
Није познато да ли је Миленковићу било познато од раније да је Kолувија имао регуларну службену легитимацију МУП-а Србије, издату још 2008. године.
Покушај да се службена легитимација МУП-а коју је поседовао Kолувија прикаже као лажна је само несувисли покушај да се затру трагови који воде до самог врха државе.
Истовремено са хапшењем Kолувије отпочеле су свеобухватне истраге о наведеним догађајима. Званичну истрагу води специјално тужилаштво али независне истраге воде и буквално све службе безбедности Р Србије, свака са циљем да затре своје трагове. Службе покушавају да сакрију своје трагове, а неформални центри моћи подмећу своје информације и дезинформације, са циљем да компромитују постојеће руководиоце служби и да се у новој (за њих очекиваној) подели власти, позиционирају на водећим местима у свим службама безбедности. Главни манипулатор „из сенке“ је Златибор Лончар, доктор Смрти, човек који је осмислио и потписао закон о обавезној масовној вакцинацији грађана.
Акција америчке ДЕА-а, ФБИ-а и Агенције за спречавање прања новца давно је спроведена. Kапетан Саша Вујсић, припадник Војнообавештајне службе је, још пре хапшења Kолувије, напустио земљу и у САД-у добио азил! Он је раскринкао шверц наркотика који води Андреј Вучић, његов брат и његов картел. Драгоцени је сведок.
По његовом сведочењу министар Небојша Стефановић је ухапсио друштво са Јовањице. Америчке службе инсистирају на хапшењу и осталих из државних служби, да докажу да је производња марихуне била државни посао, у који су укључене и све српске безбедносне службе, као заштита главном босу Андреју Вучићу.
Сви знају да иза „Јовањице“ стоји Андреј Вучич, те да је напад на
„Јовањицу“ директан удар на Великог Брата. „Фирма“ је функционисала као међународна криминална група под званичном „капом“ једне француско-македонске компаније. Трагови Kолувијих послова воде и до македонске политичке елите.
„Јовањица“ је осмишљена као „удружени подухват“ безбедњака под Андрејевом капом. По старом мафијашком принципу, сви су морали да дају своје људе, да учествују у пројекту, те да буду и физички присутни (то је оно што је одлазећи председник Вучић несувисло назвао „прстен заштите“).
За сада остаје нејасно како се у бекству нашао само припадник ВОА, поменути Саша Вујисић, као и на који начин се (према расположивим сазнањима) волшебно нашао у САД. Kо је и када Вујисићу издао САД визу неопходну за улазак на територију САД и која је ту улога министра Вулина, који је одлазак одобрио својим потписом.
Занимљиво је напоменути да је 2. јула амбасадор Годфри имао састанак са Вучићем и Стефановићем у својој резиденцији, Годфри је притискао Стефановића да открије које информације има у вези са браћом Вучић и оптужбама против њих двојице и картела.
Очигледно да је Стефановић одбио сарадњу, или је није прихватио у мери која је задовојила Вућића и Годфрија.
Четири дана касније јавност је обавештена да је у Болници Драгиша Мишовић од ковида преминуо Борко Стефановић, отац министра Небојше.
“Чланови породице и пријатељи биће накнадно обавештени о времену и месту сахране Бранка Стефановића“ – гласи службено саопштење.
Да ли је из истих разлога министар Вулин одбио да се лечи у српским болницама од заразе истом болести?
Напомињемо да је Александар Вучић три дана испитиван, крајем јуна у Љубљани, од стране Еуропола, о нестанку пара које су упућене из Европске уније, као помоћ Србији у борби против ковида, а које су завршиле у његовом џепу.
Питање које тражи одговор – да ли је Андреј Вучић добио азил у Москви, или Минску, или Kазахстану?
Браћу Вучић чекају букагије. Више нема сумње у то.
magazin-tabloid.com


The post Америчке службе окончале истрагу око трговине наркотицима браће Вучић appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.