Венецуеланска војска оборила амерички авион

Izvor: 011vodič.com, 08.Jul.2020, 22:40

Венецуеланска војска оборила амерички авион

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)
Стратешка команда оружаних снага Венецуеле (CEOFANB) саопштила је да је неутралисан авион са америчким ознакама, који је нарушио ваздушни простор земље.
„CEOFANB саопштава да је Команда Јединствене аерокосмичке одбране у ноћи између 7. и 8. јула >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << открила летелицу са америчким ознакама у ваздушном простору Венецуеле и неутралисала је, у складу са законом, уз помоћ авиона војне авијације“, наведено је у саопштењу команде на Твитеру.
Уз саопштење приложени су и снимци обореног авиона у пламену, на којем је сачуван број Н339AВ. Према подацима сервиса „Флајтрејдер“, реч је о приватном авиону марке Hawker 800, који је јуче извео регистровани лет на територији Мексика из Толуке на острво Козумел у Карипском мору близу источне обале Мексика.
За сада нема званичних информација о месту инцидента, роби и посади, иако су такви инциденти углавном у вези са незаконитим шверцом дроге. Вредност таквог авиона на секундарном тржишту износи у просеку два милиона долара, а носивост је 900 килограма.
#ULTIMAHORA|| #CEOFANB informa que el @CODAI_FANB, detectó en la medianoche del #07JUL20 el ingreso de una Narcoaeronave con matrícula #EEUU a nuestro espacio aéreo y una vez aplicado el protocolo de Ley se procedió a su NEUTRALIZACIÓN con aeronaves de nuestra Aviación Militar. pic.twitter.com/6JtCVLj8bo
— @ceofanb (@Libertad020) July 8, 2020
Председник Венецуеле Николас Мадуро је 2013. године саопштио да је утврђена законодавна норма, у складу са којом је дозвољено обарати сваки авион наркомафије који лети илегално изнад територије земље.
Спутњик



The post Венецуеланска војска оборила амерички авион appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.