Врање добија четврту Ковид Болницу

Izvor: 011vodič.com, 07.Jul.2020, 14:00

Врање добија четврту Ковид Болницу

Због потребе за хоспитализацијом пацијената код којих је потврђен ковид вирус или имају симптоме у Врању ће бити отворена још једна Ковид болница, у згради Психијатрије, потврдила је директорка Здравственог центра др Љиљана Антић.
У Болници ће бити најмање 60 кревета, а >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << пацијенти са психијатрије њих двадесетак биће привремено пресељени на ОРЛ одељење.


Тренутно је у три Ковид болнице хоспитализован 141 пацијент, има 16 слободних лежајева.
Од почетка епидемије до сада у Врању је регистровано оболело 645 пацијената код којих је потврђен вирус.
Током прошле недеље у Врању су се десила и шест смртних случајева тако да се број умрлих у Врању од почетка епидемије попео на 18, показују подаци Завода уа јавно здравље.
Статистика у Врању показује да од ковид инфекције више оболевају мушкарци и то преко 40 година старости. Они имају тежи облик бронхопнеумоније, док су жене мање подложне зарази.
– Имали смо неколико случаја који су се трагично завршили. Ти људи су после само неколико сати упућивани ка Клиничком центру у Нишу где су дуже време били на респираторима и велика је трагедија да су на крају умрли, упркос високостручном медицинском особљу које је применило све методе како би спасило пацијенте – каже др Љиљана Антић, директорка Здравственог центра.
Испред једине Ковид амбуланте у којој се дневно прегледа 200 пацијената и јуче су примећене гужве.
Новости.рс
 


The post Врање добија четврту Ковид Болницу appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.