Izvor: RTS, 08.Sep.2023, 14:22

Гашић у Врању дочекао ватрогасце који су помагали колегама у Грчкој

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић дочекао је у Врању ватрогасце-спасиоце који су у Грчкој помагали приликом гашења пожара, захваливши им се на хуманости коју су показали кроз помоћ грчким колегама и угроженом становништву у борби против ватрене стихије. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Братислав Гашић је захвалио ватрогасцима на хуманости и, како је рекао, представљању Србије онаквом каква јесте у свету код комшија, пријатеља и браће.

"Показали сте и овог пута колико сте обучени, колико сте хумани, колико су ваша срца велика, не само у спасавању српске имовине, него и имовине наших комшија", истакао је Гашић.
Најавио је да ће се у наредном периоду наставити са занављањем опреме коју припадници Сектора за ванредне ситуације користе приликом обављања интервенција.
"Радићемо и у наредном периоду на вашем опремању, ви то заслужујете. Знајте једну ствар, сва ова опрема коју имате, а имате једну од најмодернијих опрема сигурно у Европи – ништа не значи без вас, припадника ватрогасно-спасилачких јединица МУП-а Србије. Велико вам хвала на свом труду и залагању. Велико вам хвала на поносном ношењу наше заставе где год да сте у свету", рекао је министар Гашић.
Спасојевић: Можемо рећи да смо испунили најважнији циљ Милорад Спасојевић, вођа ватрогасно-спасилачког тима Сектора за ванредне ситуације МУП-а који је био упућен у Грчку, поручио је да је успешно изведен задатак уједно и додатни подстрек да и убудуће буду истрајни, посвећени и мотивисани у раду.
"Ватрогасно-спасилачки тим од 48 припадника, са 14 возила, заједно са грчким колегама, у околини града Александрополиса, где је била најтежа ситуација са пожарима, свакодневно је улагао максималне напоре у борби са ватреном стихијом и са поносом можемо рећи да смо испунили најважнији циљ - заштитили смо животе и имовину грчких грађана на тој територији", поручио је Спасојевић.
Захвалио је министру Гашићу на указаном поверењу и бризи за њихову безбедност коју је показао док су били у Грчкој.
Такође, Спасојевић се захвалио на изузетној сарадњи националне службе Републике Грчке и руководству Сектора за ванредне ситуације, као и свим колегама које су им из Србије пружале подршку, поручивши да је ангажовање припадника Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Грчкој још једна потврда високог нивоа обучености и опремљености, као и спремности реаговања у најкраћем могућем року.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.