Дете прима инфузију испред болнице

Izvor: 011vodič.com, 05.Jul.2020, 16:56

Дете прима инфузију испред болнице

Фотографија из Новог Пазара на којој девојчица прима инфузију иза зграде дечијег одељења које иначе претворено и цовид зону, обишла је земљу. Друштвене мреже препуне су коментара везаних за ову фотографију, на којој се јасно види да девојчица прима инфузију а поред ње вероватно >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << стоји њена мајка и медицинска сестра Опште болнице Нови Пазар.
Кординатор ОБ Нови Пазар др Мирсад Ђерлек већ данима у изјавама медијима говори како је стање у болници одлично и захваљујући помоћи и подршци коју пружа председник Републике Александар Вучић и министар Лончар, али га непрестано демантују фотографије и видео снимци које ових дана пацијенти деле на друштвеним мрежама – а потом ти снимци обиђу и свет.
Данас у 13:30 испред Градске управе група грађана ће организовати протест у којем ће се, између осталог, тражити да се хитно престане са скривањем ситуације у пазарској болници, да се пусте лекари волонтери из Турске и Босне као из других земаља који желе да дођу и помогну пацијентима Санџака.
Tamnicaru Srbije, ova slika nevine dece koja ovako primaju infuziju u Novom Pazaru progonice te dok si ziv! pic.twitter.com/yDAnnHNBUg
— Dragan Pavlovic (@DraganP57319911) July 4, 2020
На протесту ће такође бити затражена и смена директора болнице, као и смене комплетног кризног штаба и директора Завода за јавно здравље.
Многи грађани у коментарима осврнули су се на речи председника Србије Александра Вучића, који је недавно изјавио да је болница у Новом Пазару једна од најбољих болница у Србији, да они имају сву опрему и да су ноторне лажи да не раде респиратори које је он однео у Нови Пазар и да сви респиратори раде.
“Па боље сте опремљени него била која Немачка болница, говорим о градовима до 100.000 становника“, поручио је Вучић.
Mlada pacijetkinja prima infuziju na najsavremenijoj stolici, na najsavremenijem zadnjem ulazu u spejs šatlu od bolnice u Novom Pazaru.
Nemci na ulicama traže da ih Srbija anektira. pic.twitter.com/SyFUkgdXN1
— Ristić (@StevanRistic) July 4, 2020
Подсетимо, према званичним подацима од суботе у 15 сати, у Србији је укупно од коронавируса преминуло 306 људи, а потврђено је укупно 15.829 случајева заразе. На респиратору је 86 пацијената.
У Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу, Врању, Ивањици, Београду, Шапцу, Чачку, Краљеву и Ариљу проглашене су ванредне ситуације. “Штарк арена” у Београду од понедељка је привремена болница са 500 лежајева. У Новом Пазару подигнута је и пољска болница са 110 кревета.
У претходна 24 сата од последица инфекције коронавирусом у новопазарској болници преминула су још два пацијента – по један из Новог Пазара и Тутина.
Нова.рс


The post Дете прима инфузију испред болнице appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.