Izvor: RTS, 07.Sep.2023, 20:12

Додик: Ако Шмит наметне Закон о државној имовини, истог тренутка ћемо прогласити самосталност

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће, ако Кристијан Шмит наметне Закон о државној имовини, Бањалука истог тренутка прогласити самосталност.
Милорад Додик понавља да Кристијан Шмит није изабран по Дејтонском споразуму, као >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да његов мандат није потврдио Савет безбедности УН.

"Требало је ми да изаберемо високог представника, а да га релевантном резолуцијом потврди Савјет безбједности. Ни једне, ни друге те ствари нема. Када кажете да то није у реду по Дејтону, они одговарају да подржавају Шмита. Наравно да подржавате, али он овдје нема овлаштења, каква је ово демократија“, упитао је Додик.
Додик је упитао каква је то Европска унија у којој се на тај начин може одлучивати.
Тражи да се Шмит врати у Немачку, али и наводи да је он доведен како би се донео Закон о имовини на нивоу БиХ.
"Повуците га у Њемачку, али треба му дати 24.000 евра плате коју има. Нама је најважније питање имовина, а да су они довели Шмита да би једног дана осванула његова наводна одлука о Закону о имовини на нивоу БиХ. Ако до тога дође, истог тренутка смо донијели одлуку о самосталности", закључио је Додик.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.