Izvor: RTS, 07.Sep.2023, 19:54

Лажна дојава о бомби у згради српских институција у Бошњачкој махали

Косовска полиција добила је јутрос дојаву да се у згради у коју су смештене просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Покрајински ПИО фонд и Косовскомитровачки округ у северном делу Косовске Митровице налази експлозивна направа, потврдио је за Танјуг заменик >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << генералног директора косовске полиције Митровица север Ветон Ељшани.
Ветон Ељшани је рекао да је косовска полиција обавила увиђај, као и да је дојава о подметнутој бомби лажна.

"Припадници косовске полиција обишли су зграду у којој се налазе поменуте канцеларије. Прегледали су сва три спрата и разговарали са запосленима да ли има нечег сумњивог у објекту. Након разговора и прегледа, полицајци су се уверили да нема ништа сумњиво и напустили су зграду. У питању је лажна дојава о бомби", рекао је Ељшани.
Петковић обавестио међународну заједницу Коментаришући дојаву, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да "није успео трик премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да, под изговором лажне дојаве о бомби, исели запослене из зграде у Косовској Митровици у којој су четири српске институције".  

Петковић је на Твитеру поручио да је о свим догађајима додатно обавестио међународну заједницу.
"Куртијев трик, да под изговором лажне дојаве о бомби, исели запослене из зграде у Косовској Митровици, у којој су четири српске институције, јутрос није успео! Не пристају на отимање имовине, већ на решење у оквиру дијалога у Бриселу у контексту формирања ЗСО. О свему сам додатно обавестио међународну заједницу", навео је Петковић.
Српска листа поручила је јуче да одбацује ултиматум приштинских власти да напусти просторије у Косовској Митровици у којима је смештено више институција Републике Србије и захтева да се то питање решава у дијалогу Београда и Приштине, а у контексту успостављања ЗСО, како је предвиђено споразумима из 2013. и 2015. године. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.