Скандалозна одлука: Лондон предао златне полуге лидеру венецуеланске опозиције

Izvor: 011vodič.com, 05.Jul.2020, 10:07

Скандалозна одлука: Лондон предао златне полуге лидеру венецуеланске опозиције





(Фото: CC0 / пиксабеј)



Лондонски виши суд призна је лидера венецуеланске опозиције Хуана Гваида за „вршиоца дужности председника“ Венецуеле и дао му приступ златним резервама земље у банци Енглеске. Портпаролка Русије >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Марија Захарова сматра скандалозном ову одлуку.
„Ова одлука је скандалозна. Колико се може разумети из изјаве врховног судије Најџела Тира, лондонски суд није чак ни покушао да да правну оцену захтева Гваида, већ је само пратио став британског извршне власти која је раније прогласила Гваида за председника Венецуеле – а „два председника Венецуеле не могу постојати“. Очигледно је да независност британских судова функционише само док се ставови судова поклапају са мишљењима Владе“, додала је она.
Раније је Врховни суд Лондона признао Хуана Гваида за председника горе наведене јужноамеричке државе, фактички лишивши Владу актуелног председника Николаса Мадура права да располаже са златним резервама које се чувају у Банци Енглеске. Одлука је донета током разматрања жалбе Централне банке Венецуеле која је тражила да јој се врате златне полуге у вредности од око милијарду долара које се чувају у Лондону.
Спутњик










Претходни текстРУСИЈА ОТРКИЛА ДОКАЗЕ: Американци у Авганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу





The post Скандалозна одлука: Лондон предао златне полуге лидеру венецуеланске опозиције appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.