Izvor: RTS, 06.Sep.2023, 14:55

Тројица инспектора осумњичена да су злоупотребила положај и тукла двојицу младића од којих су изнудили новац

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против Милана И., Милоша К. и Милоша В. због сумње да су 28. септембра 2022. године злоупотребили свој службени положај инспектора Одељења за борбу против дрога Управе криминалистичке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полиције Полицијске управе за Град Београд и прибавили корист, као и јер су тукли двојицу младића, од којих је један задобио тешку телесну повреду.
Оптужним предлогом Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Београду, свој тројици окривљених се на терет стављају кривична дела кривична дела Злоупотреба службеног положаја, Злостављање и мучење, а Милошу В. и кривично дело Тешка телесна повреда, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.
Како се наводи, постоји оправдана сумња да су Милан И., Милош К. и Милош В. 28. септембра 2022. године око 23 часа по претходном договору између Милана И. и оштећеног Б. Х, одвезли службеним возилом Четвртог одељења београдске криминалистичке полиције и састали се са оштећенима Б. Х. и М. М. на некатегорисаном путу који води ка Вишњичкој улици, па је Б. Х. предао Милану И. три наргиле које су од њега изнајмљивали.
Милан И. им је онда, како се сумња, затражио да му предају 1.400 динара за коришћење наргила као и 100 евра за наводно поломљену наргилу, што су они одбили, па им је он, кршећи Закон о полицији, показао службену значку са службеном легитимацијом, говорећи оштећенима да се он бави много озбиљним послом, при чему је припретио да није добро да улазе у расправу са њим.
Б. Х. му је након тога предао 13.000 динара и са другим оштећеним кренуо да се удаљава према свом возилу.
Окривљени су, кршећи Закон о полицији, тада зауставили оштећене, уз повике “Полиција, руке на кров, дајте личне карте“!
Потом су их легитимисали, везали их лисицама и тукли рукама и ногама по глави и телу.
Милан И. је, како се сумња, након тога запретио оштећенима да ће им, уколико их буду пријавили, позвати неког да им стави у ауто 200-300 грама марихуане, те да ће због тога ићи на “пет годиница“ у затвор, као и да може да пошаље некога да им малтретира родитеље.
Такође је, како се сумња, рекао оштећенима да имају среће јер они иначе секу прсте и носеве…
Након тога, Милан И. је из џепа тренерке М. М. извадио и присвојио за себе 10.000 динара, а потом је тражио од Б.Х. да му преда свој новчаник из којег је он узео још 18.000 динара.
Милош В. је, како се сумња, том приликом, тешко телесно повредио Б.Х. у виду расцепа бубне опне са леве стране, задавши му ударце рукама у главу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.