Три дана рок за Владу да нам испуни захтеве! (ВИДЕО)

Izvor: 011vodič.com, 03.Jul.2020, 15:08

Три дана рок за Владу да нам испуни захтеве! (ВИДЕО)

Студенти Београдског универзитета данас у 10 часова почели су велики протест на платоу испред Филозофског факултета због најаве председника Србије да ће домови бити затворени затварања „како не би ширили корону“. Такође, академци се окупљају и због нетачне информације која >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << се појавила синоћ у медијима да је постигнут договор са Александром Вучићем који подразумева одустајање од затварања домова услед корона вируса. Ректорка Иванка Поповић придружила се студентима који су је поздравили великим аплаузом!
– Нисам овде због камерта, него због студената. Према сазнањима која ја имам, договрено је да се реализује јулски рок, накоч чега би се домови затворили – рекла је ректорка.
Незадовољни овим, студенти скандирају „цело лето“.
Изашли из домова. pic.twitter.com/j7Q7Xo2HQp
— Небојша Раичковић (@Neboysa_Lkvnjk) July 2, 2020
На констатацију ректорке да ће сутра тражити од министра останак у дому током читавог лета, сдтуденти вичу „да захтевате, не да тражите!“
Студенти су рекли ректорки да ће, ако Влада не испуни њихове захтеве за три дана, радикализовати протест.
Поред затварања домова које је било повод за излазак, они траже и додатни рок за све студенте, још један додатни рок за студенте заражене коронавирусом, бесплатно и благовремено тестирање, оставке студентских представника на челу СКОНУС-а и Студентског парламента, као и буџет за све студенте у школској 2020/21.
Након тога, они ће натавити протестну шетњу ка Влади Србије.
Јутрос је министар Младен Шарчевић рекао да ће студенти остати у домовима.
Србин.инфо


The post Три дана рок за Владу да нам испуни захтеве! (ВИДЕО) appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.