Izvor: RTS, 05.Sep.2023, 14:17

Косовска полиција: Код Звечана заплењена већа количина оружја

Косовска полиција је у насељу Гвоздићи код Звечана запленила већу количину калашњикова и другог наоружања, потврдио је заменик командира косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.
Косовска полиција је саопштила да је у сарадњи са другим >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << безбедносним органима поступила по пријави под сумњом да се у једној кући у Звечану налази оружје и друга војна опрема.

Полиција је у координацији са правосудним органима извршила претрес помоћног објекта једне куће у којем нико не станује чији је власник, како тврди косовска полиција, српске националности.
Полиција је приликом претреса куће полицје пронашла 4 калашњикова, 34 оквира за калашњиков, 1.546 комада муниције различитих калибара, осам ручних бомби, једну противпешадијску мину и другу пратећу опрему.
Заменик командира косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани претходно је на конференцији за новинаре рекао да постоје осумничене особе, али да још нема ухапшених.
Додао је да су при у акцији помогли припадници јединице Кфора специјализоване за експлозивне направе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.