Закон о слободи вероисповести угрожава права верника СПЦ у Црној Гори

Izvor: 011vodič.com, 02.Jul.2020, 15:56

Закон о слободи вероисповести угрожава права верника СПЦ у Црној Гори

Бивши шеф британске дипломатије Џереми Хант реаговао је на оцену два британска парламентарца да Закон о слободи вероисповести угрожава права вреника СПЦ.
Он је нагласио да се угрожава право верника СПЦ у Црној Гори и подсетио да је слобода вероисповести основно људско >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << право.
„То право хришћанима често није признато. Њихова права морамо снажно бранити“, написао је Хант на свом Твитер налогу уз ретвит објаве британског парламентарца Стива Бејкера да у време када су САД слободу вероисповести поставиле као приоритет, НАТО и Велика Британија морају да делују како би зауставиле прогон хришћана и рушење њихове Цркве у Црној Гори.
Бејкер је на Твитеру поделио и отворено писмо које је заједно са колегом Тимом Фароном упутио листу Њузвик, а у којем су указали на алармантно кршење верских права у Црној Гори након доношења спорног Закона о слободи вероисповести.
Танјуг


The post Закон о слободи вероисповести угрожава права верника СПЦ у Црној Гори appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.