Izvor: RTS, 03.Sep.2023, 22:35

Одржан протест "Чувамо породицу - нећу геј параду у Београду"

Протест "Чувамо породицу - нећу геј параду у Београду" одржан је данас у центру Београда, испред споменика цару Николају.
Окупљани грађани, који се противе одржавању Недеље поноса у Београду, истакли су транспаренте са написима: "Даље руке од наше >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << деце", "Стоп промоцији ЛГБТ и педофилије у Србији - заувек", "Мама и тата су закон".

Бивши декан Правног факултета у Новом Саду Бранислав Ристивојевић рекао је да је Парада поноса велика замена теза, јер тврде да су дискриминисани, прогоњени и жртве, али да је ситуација потпуно другачија.
Представница удружења "Лекари и родитељи за науку и етику" Нада Гладић напоменула је да можда на улици тренутно јесте мало оних који су против Параде поноса, али да они говоре у име 95 одсто грађана Србије.
Позвала је родитеље да пазе шта се њиховој деци пласира да уче у школи.
Председница удружења "Светославље" Јасмина Лемајић рекла је да покушај усвајања Закона о истополним заједницама само увод у нешто горе и да је следећи корак легализација педофилије.
Након кратких обраћања, протестна поворка кренула је ка згради Владе Србије, како би учесници предали захтев за забрану Параде поноса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.